خانه / قرآن و حدیث / قرآن کریم / جلوه ای از اعجاز قرآن
آیت الله هاشمی رفسنجانی

جلوه ای از اعجاز قرآن

به قلم مدیر سایت
اعجاز قرآن را از جنبه های گوناگون می توان نشان داد اما همه ی جنبه های آن، ‌برای همگان قابل درک نیست. در اینجا نمونه ای از اعجاز قرآن را که پرمعنا بودن آن را نشان می دهد، بیان می کنیم:
در کتاب «فرهنگ قرآن»، تألیف آیت الله هاشمی رفسنجانی و جمعی از محققان، معارف و اطلاعاتی که از آیه های قرآن  به دست می آید گرد آمده. ذیل واژه هایی چون «انفاق»، «اهل کتاب»، «شورا»، «عدالت» و … (به ترتیب الفبا) آیه هایی که در این موضوعات سخن گفته، بدون ترجمه و توضیح و با حروف ریز گرد آمده. مثلا اگر کسی بخواهد بداند قرآن در مورد «اهل کتاب» چه گفته می تواند عبارت «اهل کتاب» را در آن بیابد و خواهد دید قرآن از زوایای گوناگون در مورد این افراد سخن گفته و حجم آیات نزدیک به صد صفحه را به خود اختصاص داده (ج ۵، ص ۳۴۱ تا ۴۳۳)
اگر قرآن با همان قلم و سایز «فرهنگ قرآن» تایپ شود، حدود دویست صفحه می شود. تاکنون بیست جلد «فرهنگ قرآن» چاپ شده و هنوز حرف عین به پایان نرسیده.
چه کتاب دویست صفحه ای را می توان یافت که این همه اطلاعات در موضوعات اخلاقی، فقهی، تاریخی، کلامی و … را در خود بگنجاند و حجم این اطلاعات به ترتیب الفبا تا حرف عین به بیست جلد برسد؟ (بدون ترجمه و توضیح)
اگر به سخنرانیهای مذهبی دقت کنیم، می بینیم اگر سخنرانان به آیات قرآن تسلط داشته باشند، در هر موضوعی که سخن می گویند، نمونه ای از آیات قرآن را بیان کرده از آن کمک می گیرند.

اسفند ۱۳۸۹

همچنین ببینید

قرآن کریم

قرآن و ایرانیان (۵)

تهیه: مدیر سایت وَإِنْ تَتَوَلَّوْا یَسْتَبْدِلْ قَوْماً غَیْرَکُمْ ثُمَّ لا یَکُونُوا أَمْثالَکُمْ. (سوره محمد، آیه …

۵ نظر

  1. انچه در این کتابها و سخنرانی ها مینویسند و میگویند متعلقات صد من کاغذ و درخت حرام کن قران است وگرنه اگر کتابهای تاریخی ، منابع حدیثی ، اسباب النزول و منابع تفسیری نبودند قران چه حرفی برای گفتن داشت ؟
    بدون این منابع حتی یک جمله قابل درک و معنی دار هم از قران به دست نمی اید ، حتی به سختی میتوان انرا ترجمه کرد !
    وابستگی قران به نوشته های خیال پردازانه انسانها به حدیست که برخی اسلام شناسان حدیث را هم جزء الهیات میدانند .

    • مدیر سایت

      اگر همین کتاب فرهنگ قرآن را دیده بودی این حرفو نمی زدی

    • «بدون این منابع حتی یک جمله قابل درک و معنی دار هم از قران به دست نمی اید ، حتی به سختی میتوان انرا ترجمه کرد !»!!! خواهشا دیگه چرندیات نگید، دوره ی این حرفا گذشته. نه به اونایی که میگفتن و میگن حسبنا کتاب الله، نه به تو که اینجوری میگی! خدا عاقبت ما رو ختم بخیر کنه.

  2. به نظر من این میتونه جزو معجزات قرآن باشه که در عین اینکه ساده و روان و قابل فهمه، معانی بسیار عمیق و فراوانی داره، حالا مونده تا تمام حقایق قرآن رو بشناسیم.

  3. با سلام ؛ زرتشتیان هم این کار را کردند … ۲۰ صفحه را چندین برابر کردند … اما … هرچه بود و نبود و خواستند و پسندیدند و … خلاصه هر خزعبلی را به عنوان سخن زرتشت و در اوستا به خورد مردم بیچاره ایران دادند و به همان چند صفحه هم رحم نکرده و تحریفش کردند – تحریفی بودن گاتها به گواه دکتر پورداود – .
    این کجا و آن کجا .
    عجیب اند … عجیب ؛ اگر کسی چون من در زمان ساسانیان بود یک موبد را هم زنده نمی گذاشتم به خاطر این کارهای کثیفی که به نام خدا میکردند اگر چه خدایشان نیز عیال وار بود و رقیب گردن کلفتی چون اهریمن داشت .

    در گاتها اهورامزدا پدر اشه خوانده شده است – البته چون نگفته اشه پسر اوست و گفته اهورامزدا پدر اشه است در این جا میتواند منظور صفت باشد ، البته اگر منظور از اشه ، اشه وهیشته (امشاسپند اردیبهشت) نباشد – در همان گاتها اشه در مقابل دروج قرار داده شده است – انگره مینو در برابر سپند مینو و دروج در برابر اشه در گاتها قرار دارند – حال در یسنه اهریمن آفریدگار دروج خوانده شده است – آفرینش اژی دهاک آن زور مند ترین دروجی را که … (ضحاک ، کسی که هزار سال بر ایران حکومت کرد و …) – پس اهریمن نه در وندیداد بلکه در همان یسنه رقیب اهورا مزدا خوانده شده است . این بر خلاف نظر کسانی چون دستور دهالاست که عقیده دارند در وندیداد این رقابت بزرگ به وجود آمد . ثنویت در زمانی قبل از ساسانیان و بلکم قبل از اشکانیان در این آیین وجود داشت در یسنه .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

*

code